Dinwiddie "srušio" Pistonse u zadnjoj sekudni, Lakersi bolji od Knicksa

Clarkson i Randle briljirali u Los Angelesu

Dinwiddie "srušio" Pistonse u zadnjoj sekudni, Lakersi bolji od Knicksa

Brooklyn Netsi su na gostovanju kod Detroit Pistonsa uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 101:100 nakon dramatične završnice.

Netsi su većim dijelom susreta imali "solidnu" prednost, ali su je ispustili u zadnjim minutama. Na njihovu sreću Dinwiddie je sekundu prije kraja utakmice postigao koš i donio pobjedu svojoj ekipi.

Netsi su u finišu prve četvrtine došli do +10 i ovaj period igre riješili u svoju korist rezultatom 30:20. Čuvali su gosti vodstvo i u drugoj četvrtini, da bi u trećoj došli i do 15 poena razlike.

Ipak, Detroit u četvrtoj četvrtini uspijeva potpuno istopiti prednost Netsa, a koševima Drummonda i doći do vodstva (100:99) nešto manje od pet sekundi prije kraja utakmice.

Međutim, u posljednjim sekundama Spencer Dinwiddie uspijeva pogoditi "cirkuski" šut pored Smitha i Drummonda i donijeti pobjedu Brooklynu.

Upravo je Dinwiddie bio najefikasniji u ekipi Brooklyna sa 22 poena, dok je jedan manje dodao Hollis-Jefferson.
Sa druge strane, Detroit je predvodio Tobias Harris sa 20 poena, dok je Stanley Johnson dodao 18.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Los Angeles Lakersi su u svom Staples Centru uspjeli savladati New York Knickse rezultatom 127:107.

Iako se većim dijelom meča gledata neizvjesna predstava, Lakersi su u zadnjoj četvrtini uspjeli napraviti veliku seriju i doći do ubjedljive prednosti koja im je bila dovoljna za pobjedu.

Lakerse su do pobjede predvodili Jordan Clarkson i Julius Randle koji su zabilježili double-double učinke. Clarskon je upisao 29 poena i 10 asistencija, a Randle 27 poena i 12 skokova.
Kod Knicksa su se istakli Hardaway Junior, Porzingis i Beasley sa po 17 postignutih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti