Bh. reprezentativac će u Dinamo stići kao slobodan fudbaler iz njemačkog Werdera

Bh. fudbaler napušta Werder

Hajrović stigao u Zagreb

Endin Čaušević, foto: EPA

Bh. reprezentativac Izet Hajrović odlučio je napustiti ekipu Werdera u kojoj se nije naigrao u posljednje vrijeme. Prema svemu sudeći Hajrović će svoju karijeru nastaviti u Hrvatskoj.

Hajrović je postao višak u njemačkom klubu, a prethodnih dana dobio je dozvolu da ne trenira s Werderom kako bi što prije pronašao novi klub. Kako smo sinoć prenijeli za Hajrovića interes je pokazalo nekoliko klubova, a među njima je i zagrebački Dinamo.

Kako piše Index.hr, bh. reprezentativac doputovao je jučer u Zagreb i već danas bi trebao odraditi ljekarske preglede, te postati zvanično novi fudbaler Dinama. Navodno, Hajrović će na Maksimir doći kao slobodan igrač, ali još uvijek nije poznato koliko će zarađivati u novom klubu.

Bh. fudbaler se nije naigrao u posljednje vrijeme u dresu Werdera, a u dosadašnjem dijelu za njemački klub odigrao je devet utakmica. Hajrović je na terenu posljednji put bio sredinom decembra prošle godine na meču protiv Mainza, a dolaskom u Dinamo sigurno želi znatno veću minutažu.

Ukoliko se ovaj dogovor ozvaniči Hajrović će postati treći bh. fudbaler u Dinamu s obzirom da dres zagrebačkog kluba već neko vrijeme nose Armin Hodžić i Amer Gojak. Ako sve prođe prema planu Hajrović će se priključiti Dinamu na pripremama u Antaliji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.