Hajrović spakovao kofere, želi ga i Mamić!

Reprezentativac BiH odlazi iz Werdera

Hajrović spakovao kofere, želi ga i Mamić!

Čelnici Dinama namjeravaju ove zime u svoje redove dovesti Izeta Hajrovića. Ideja je to koja se rodila u glavama čelnika zagrebačkog kluba nakon što je postalo jasno da reprezentativac Bosne i Hercegovine neće ostati u Werderu.

Krilni bh. fudbaler nije u planovima Floriana Kohfeldta i u Werderu su odlučni da ga prodaju ove zime kako bi koliko-toliko zaradili na njemu, budući da mu u junu ističe ugovor, a pitanje nove sredine bi se vrlo brzo trebalo riješiti. Prema nezvaničnim informacijama, među klubovima koji se interesuju za Hajrovića je i zagrebački Dinamo, koji je u potrazi za polivalentnim krilnim igračem.

Signali iz Zagreba su već odaslani prema 26-godišnjem Hajroviću, koji bi se trebao izjasniti privlači li ga zov Maksimira, gdje su i ranije stizali igrači pravo iz Bundeslige (Domagoj Vida, Junior Fernandes, Zvonko Pamić...)

Veliko je pitanje i što bi zagrebački klub mogao ponuditi Hajroviću. Mediji u Njemačkoj tvrde da za njegove usluge Werder godišnje izdvaja 2,5 miliona eura, što je iznos koji Modri teško mogu izdvojiti, međutim vrlo je vjerovatno da bi bh. fudbaler pristao igrati i za manji novac kako bi oživio karijeru koja je u rapidnom padu već dugo vremena.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Priča je svakako zanimljiva. Hajrović bi, u slučaju da se transfer iznenađujuće realizuje, bio treći reprezentativac Bosne i Hercegovine u svlačionici Dinama nakon Armina Hodžića i Amera Gojaka.

Podsjećanja radi, Hajrović je u Werderu od 2014. godine kada je stigao iz Galatasaraya. Za vrijeme provedeno u klubu je odigrao 41 utakmicu i pritom postigao tri pogotka uz jednu asistenciju.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi