Pobjedu upisao i City

Tottenham s pola snage savladao Manchester United

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Tottenhama večeras su na domaćem terenu sa 2:0 pobijedili Manchester Uniteda u derbiju 25. kola engleskog Premiershipa.

Pijetlovi su na najbolji mogući način otvorili utakmicu jer su već u 11. sekundi poveli sa 1:0 kada je konfuziju odbrane Uniteda iskoristio Eriksen koji je savladao De Geu. Ovaj gol je u potpunosti šokirao Crvene đavole koji jednostavno nisu mogli da ozbiljnije zaprijede golu Tottenhama.

Koliko su večeras "neraspoloženi" za igru igrači gostiju najbolje se vidjelo u 28. minuti kada je Tottenham udvostručio prednost nakon očajke reakcije Jonesa koji je postigao autogol. Pijetlovi su do kraja meča bez većih problema sačuvali prednost i slavili sa 2:0.

Večeras je slavio i lider Manchester City na domaćem terenu protiv WBA sa 3:0 i tako povećao prednost u odnosu na United. City je poveo golom Fernandinha na 2:0 povisio je De Bruyne, a konačnih 3:0 postavio je Aguero.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 25. kolo:

Tottenham - Manchester United 2:0
Manchester City - WBA 3:0
Stoke - Watford 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.