Foto: Twitter/Sporting CP

Mladi defanzivac odlučio prekršiti dogovor

Delegacija PSV-a uzalud čekala na aerodromu, dogovoreno pojačanje završilo u Sportingu

Prema tvrdnjama holandskih medija, PSV je bio veoma blizu realizacije transfera mladog defanzivca portugalskog Portimonensea, Agbenyenua, a za ovog fudbalera su u slavnom klubu pripremili i "svečani" doček na aerodromu.

Naime, na aerodrom Schipol je poslana delegacija PSV-a zajedno sa kamermanima, koji su trebali zabilježiti Agbenyenuov dolazak kako bi se ti snimci iskoristili u svrhu predstavljanja novog pojačanja.

Ovaj lijevi bek je tako trebao još samo proći ljekarske preglede prije nego što bi njegov transfer u PSV bio i zvanično potvrđen, s obzirom da je sve dogovoreno sa Portimonenseom još prije šest mjeseci.

Međutim, uskoro je delegacija PSV-a shvatila da 21-godišnji fudbaler iz Gane nije stigao zakazanim letom, te da se nikada nije ni ukrcao na avion za Holandiju.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Umjesto toga, Agbenyenu je odlučio ignorisati "džentlmenski" dogovor i na dan kada je trebao stići u Holandiju potpisati ugovor sa lisabonskim Sportingom.

"Dugo vremena smo tražili lijevog beka. Iznervira vas kada kada stvari krenu po zlu u zadnjem momentu", poručio je trener PSV-a Phillip Cocu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.