Sporting eliminisao Porto, u finalu protiv Setubala
EPA

Portugalski kup

Sporting eliminisao Porto, u finalu protiv Setubala

E. Ganibegović

Nogometaši Sportinga plasirali su se u finale portugalskog kupa, pošto su poslije penal završnice na neutralnom terenu u Bragi eliminisali Porto.

Regularni dio utakmice nije riješio pitanje pobjednika, kao ni produžecima, no pobjednik je bio poznat poslije izvođenja penala.

Prve dvije serije su obje ekipe uspješno obavile, ali onda Herrera nije bio precizan za Porto, dok je u četvrtoj seriji za Sporting promašio Coates, a potom su redom fulali Aboubakar, Carvalho i Brahimi.

Ekipu Sportinga je u finale odveo Ruiz pogotkom u šestoj seriji. U finale će se sastati sa Setubalom, koji je izbacio Oliveirense.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi