Lavovi stigli do prvog trofeja nakon 2015. godine
EPA

Savladali Setubal u finalu portugalskog Liga Cupa

Lavovi stigli do prvog trofeja nakon 2015. godine

E. Ganibegović

Nogometaši Sportinga su u finalu portugalskog Liga Cupa savladali Setubal nakon penal završnice.

Regularnih 90 minuta susreta završeno je 1:1. Najprije je Setubal stigao do ranog vodstva u četvrtoj minuti utakmice preko Paciencia, pa je takvim rezultatom završeno prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Sporting je zaigrao odlučnije, međutim do poravnanja je morao čekati do 80 minute kada je Dost postigao gol sa bijele tačke. Rezultat se do kraja regularnog vremena nije mijenjao, pa se pristupilo izvođenju penala.

Ključna je bila treća serije penala, kada Podstavski nije iskoristio priliku da matira golmana protivničke ekipe sa bijele tačke. Kod Sportinga je svih pet izvođača bilo percizno, a odlučujući peti penal zabio je Carvalho i tako svojoj ekipi donio prvi trofej od proljeća 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi