Euroliga, 21. kolo

Nije pomogao ni raspoloženi Dixon, Fener razbijen u Pireju

Nakon dva vezana euroligaška poraza Olympiacos je večeras konačno uspio upisati pobjedu u ovom takmičenju. Olympiacos je tako na svom parketu potpuno razbio aktuelne osvajače Eurolige, ekipu Fenerbahčea, sa 95:70.

Domaći su nošeni sjajnom atmosferom u Pireju od samog početka krenuli silovito, pa su već nakon prvih 10 minuta igre imali ubjedljivu prednost od 34:18.

Fener se u drugoj dionici uspio, koliko-toliko, vratiti u susret, pa se na odmor otišlo prednošću domaćih od 45:36.

Međutim, treća dionica donosi još jednu veliku seriju Olympiacosa, da bi u finišu susreta domaći potpuno razbil ekipu Fenera i došli do +27, pa izabranicima Željka Obradovića nije ostalo ništa drugo neko da se pomire sa teškim porazom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ekipu Olympiacosa su do pobjede vodili sjajni Vassilis Spanoulis i Janis Strelnieks koji su postigli po 19 poena, dok su po 12 dodali McLean i Printezis.

Kod Fenera je sjajnu partiju pružio Bobby Dixon koji je ubacio 24 poena, ali ni on nije pomogao svojoj ekipi da izbjegne poraz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.