Zvezda srušila velikana iz Pireja, CSKA lagano sa Bambergom, Barca mučila Fenerbahče
Foto: EPA

Zvezda srušila velikana iz Pireja, CSKA lagano sa Bambergom, Barca mučila Fenerbahče

M. Šljivak

Crvena zvezda večeras je u Pioniru savladala Olympiacos 89:78 u susretu 20. kola Eurolige.

Sjajan meč odigrali su košarkaši beogradskog tima i na kraju su zasluženo slavili. Zvezda je odradila odlično prvo poluvrijeme. Imali su plus devet nakon 20 minuta igre (43:34), ali su sve pokvarili očajnom trećom dionicom.

Tim iz Pireja je ovaj dio igre dobio sa 29:14 i u posljednju dionicu su ušli sa šest razlike (57:63). Međutim, Zvezda se vratila. Potpuno su pregazili Olympiacos u posljednjoj dionici i na kraju su zasluženo stigli do trijumfa.

Dylan Ennis je u ovom duelu vodio Zvezdu sa 21 poenom, Rochestie i Dangubić su dodali po 11, dok je Spanoulis na drugoj strani ubacio 16 koševa.

Košarkaši moskovskog CSKA pobijedili su Brose Baskets 81:72.

Armejci su lagano došli do nove pobjede. Tim iz Bamberga se međutim još jednom pokazao kao poprilično tvrd orah, ali CSKA je ipak bez većih problema završila posao u ovom duelu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nando De Colo sa 20 poena, dok je Dorell Wright na drugoj strani ubacio 11.

Fenerbahče je uz dosta muke savladao Barcelonu rezultatom 84:80.

Pružila je Barca veliki otpor aktuelnom prvaku Evrope. Na poluvremenu su imali dva poena prednosti (42:44), ali su posustali u trećem periodu kada Fener odlazi na plus osam, 65:57.

Uspjela je Barcelona da uvede ovaj meč u neizvjesnost. Došli su do 82:80, ali više od toga nisu mogli i na kraju pobjeda je ostala u Istanbulu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sjajni su večeras bili Brad Wanamaker sa 24 i Nicolo Melli sa 23 poena, dok je kod Barce Thomas Huertel ubacio 21 poen, a Ante Tomić 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi