Kao što se i mislilo

Aubameyang otkrio: Mkhitaryan je jedan od razloga zašto sam tu

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang otkrio je za engleske medije kako je izgledao njegov razgovor sa Henrikhom Mkhitaryjanom prije nego što je na kraju prešao u Arsenal.

Saga oko dolaska Aubameyanga u London trajala je tokom čitavog januarskog prelaznog roka, a konačno je završena tek posljednjeg dana.

Mnogi smatraju da je upravo Mkhitaryan jedan od zaslužnijih zašto je Aubameyang sada tu, a tako nešto je rekao i Gabonac.

"Veoma sam sretan što sam ponovo u istom klubu sa Mhkitaryjanom. On mi je zaista kao brat, veoma dobar prijatelj. Veoma sam sretan što ga vidim ponovo. Zvao me je nekoliko puta i pitao me: 'Hoćeš li doći ili ne?', a ja sam rekao: 'Prvo mi reci dolaziš li ti'. Onda, on mi je rekao da je sve završeno oko njegovog transfera i to je bila jedna od prednosti zbog kojih sam na kraju odlučio doći", rekao je popularni Auba.

Podsjetimo, Aubameyang priliku za debi ima već danas kada Arsenal igra protiv Evertona.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.