Aubameyang u Arsenalu izabrao broj 14, ali naredne sezone želi promjenu

Želi uzeti Iwobijev broj

Aubameyang u Arsenalu izabrao broj 14, ali naredne sezone želi promjenu

Gabonski fudbaler Pierre-Emerick Aubameyang u Arsenalu je izabrao legendarni broj 14, ali ne namjerava ga dugo zadržati u svom vlasništvu. 

Aubameyang je prije nekoliko dana postao novi član Topnika nakon što je transfer saga oko njegovog prelaska iz Dortmunda trajala čitav januar.

U londonskom klubu je izabrao broj 14 zbog toga što ga je nosio najbolji igrač Arsenala svih vremena Thierry Henry, ali nema namjeru i naredne sezone nositi taj broj. Kako prenosi Daily Mirror, Aubameyang će naredne sezone vjerovatno nositi broj 17 koji sada u svom vlasništvu ima Alex Iwobi.

Podsjetimo, Gabonac je baš broj 17 nosio i dok je bio član Borussije Dortmund i vjerovatno je to razlog što ga želi i u Arsenalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Priliku za debi u novom klubu Aubameyang će imati već sutra kada Arsenal na Emiratesu dočekuje Everton.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi