Aubameyang neće sutra debitovati za Arsenal?

Ima problema s gripom

Aubameyang neće sutra debitovati za Arsenal?

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala sutra igraju na domaćem terenu protiv Evertona u okviru 26. kola engleskog Premiershipa.

Topnici su bili veoma aktivni u januarskom prelaznom roku, a posljednjeg dana u januaru na Emirates je stigao i Pierre-Emerick Aubameyang. Nakon što je Alexis Sanchez napustio Arsenal londonski klub je krenuo u potragu za njegovom zamjenom i prema svemu sudeći nisu mogli bolje proći.

Aubameyang je jučer odradio prvi trening s novom ekipom, ali je upitno da li će sutra debitovati u dresu Arsenala. Trener ovog tima Arsene Wenger izjavio je danas da Aubameyang nije u potpunosti spreman, te da ima problema s gripom. No, konačne vijesti o tome da li će igrati znat će se sutra.

"Trenirao je jučer, ali nije još uvijek spreman. Došao je s gripom i još uvijek se ne osjeća baš najbolje. Vidjet ćemo s našim ljekarskim timom da li će biti spreman za sutrašnju utakmicu. On ima veliku želju da zaigra, ali sutra ćemo znati nešto više o tome", rekao je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije