Remi Burnleyja i Građana

Cityju se promašaji na Turf Mooru obili o glavu

Fudbaleri Burnleyja i Manchester Cityja remizirali su danas (1:1) na Turf Mooru u okviru 26. kola Premiershipa. 

Manchester City je bio puno bolji rival na ovom meču i stvorio je mnogo dobrih prilika, ali na kraju su mu se silni promašaji ipak obili o glavu.

Sve je počelo u 22. minuti kada je Danilo nakon pasa Bernarda Silve fantastičnim udarcem pogodio rašlje gola domaće ekipe za vodstvo Građana od 1:0. Do kraja prvog dijela City je imao terensku inicjativu, ali nije bilo većih šansi i na odmor se otišlo sa rezultatom kojeg je postavio Danilo.

U drugom poluvremenu Građani su stvorili nekoliko veoma dobrih prilika, a najviše se napromašivao Raheem Sterling koji je u 71. minuti imao promašaj karijere jer sa samo tri metra nije zatresao praznu mrežu.

Taj promašaj se obio o glavu Građanima u 82. minuti kada je opasan napad Burnleyja u gol pretvorio Gudmundsson nakon asistencije Lowtona. To je bio i konačan rezultat meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je još uvijek uvjerljivo prvi sa 68 bodova, dok je Burnley ostao na 7. mjestu sa 35 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.