Carvalhal u velikim problemima

Težek udarac za Swansea: Bony i Fer izgubljeni do kraja sezone

Swansea je izuzetno loše počeo tekuću sezonu u Premier ligi, a kada se učinilo da Labudovi konačno pronalaze formu, uslijedio je težak udarac za ekipu Carlosa Carvalhala.

U posljednjih pet susreta engleskog šampionata Swansea je poražen samo jednom, te je došao do 17. mjesta iako ima isti broj bodova (24) kao Stoke i Huddersfield koji se i dalje nalaze u opasnoj zoni.

Labudovi su u subotu uspjeli izvući bod sa teškog gostovanja Leicesteru, ali su na ovom susretu pretrpili težak udarac s obzirom da su ostali bez dva bitna igrača, i to do kraja sezone.

Protiv Lisica je tako tešku povredu ligamenata koljena doživio Wilfired Bony, dok je Leroy Fer pokidao Ahilovu tetivu.

Nakon povreda dvojice igrača iz Swanseaja su se oglasili sa saopštenjem da će i Fer i Bony morati biti operisani, te da je za njih sezona završena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.