Arsenal nastavlja da tone
EPA

Engleska Premier liga, 25. kolo

Arsenal nastavlja da tone

E. Ganibegović

U okviru 25. kola engleske Premier lige snage su na Liberty Stadionu odmjerili Swansea i Arsenal, te su nam pružili veoma zanimljivu utakmicu u kojoj je domaći tim slavio sa 3:1. U istom terminu je odigrana i druga utakmica između West Hama i Crystal Palacea, koja je završena podjelom bodova, 1:1.

Swansea i Arsenal su nam priredili zaistu odličnu nogometnu predstavu u kojoj smo imali priliku vidjeti čak četiri pogotka. Gostima iz Londona je trebalo 33 minute da dođu do vodstva, a strijelac, na asistenciju Ozila, bio je Monreal. Topnici nisu dugu držali prednosti, pa je njihova odbrana kapitulirala samo minutu poslije, kada je Clucas zatresao mrežu Cecha i tako postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Nakon odmora, Arsenal je i dalje dominirao terenom kada je u pitanju posjed, međutim nisu stvorili pravu priliku, pa se rezultat nije mijenjao. Sljedeći pogodak je pao u 61. minuti, a do prednosti dolazi Swansea. Strijelac je bio Jordan Ayew poslije katastrofalne greške Cecha. Domaći sastav je imao dobru priliku i u 72. minuti meča, ali Nathan Dyer nije bio precizan poslije centaršuta.

Ekipa iz sjevernog Londona je pokušavala da dođe do poravnanja, a priliku su imali upravo preko svog novog pojačanja Henrikha Mkhitaryana u 74. minuti susreta, ali rezultat se nije promijenio. Čekala se 86. minuta kada je Clucas zabio gol za Swansea, pa je tada pitanje pobjednika bilo riješeno.

Treba istači kako bh. reprezentativac Sead Kolašinac na ovome meču nije dobio priliku za igru.

Druga utakmica je bila ona između West Hama i Crystal Palacea, a završena je podjelom bodova. Palace je u 24. minuti došao do prednosti preko Benteka, ali nedugo zatim u 43. Noble postiže gol sa bijele tačke i tako Čekićari dolaze do poravanja.

U drugom dijelu meča je bilo nekoliko prilika na obje strane, međutim rezultat se nije mijenjao, pa su se ekipe morale pomiriti sa podjelom bodova.

Engleska Premier liga, 25. kolo:

Swansea - Arsenal 3:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - Crystale Palace 1:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi