Stiže Fred

Pep Guardiola iskeširao 50,2 miliona eura za novog veznjaka

Edmir Škorić

Manchester City je navodno dogovorio dolazak brazilskog veznjaka iz Šahtara.

Iako City igra fantastično i pred novom je titulom u Engleksoj, Pep Guardiola ništa ne prepušta slučaju i u svoj tim dovodi 24-godišnjeg veznjaka Freda, čime nagovještava žestoku borbu za trofeje i u novoj sezoni, u kojoj bi trebao da ostane na klupi Građana.

Navodno će Građani ukrajinskom timu isplatiti 50,2 miliona eura za nogometaša koji bi na ljeto trebao da dođe na Etihad, a ključan u transferu bio je bivši igrač Arsenala Gilberto Silva.

Guardiola obožava brazilske veznjake, a Fred stiže da malo oslobodi Kevina de Bruynea, koji se nedavno povrijedio baš zbog toga što nema pravu zamjenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brazilac je u Šahtaru odigrao 16 mečeva u tekućoj sezoni, zabio je dva gola i dva je namjestio.

Obzirom da ima ugovor do ljeta 2023. godine, Šahtar će dobro profitirati njegovom prodajom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.