Euroliga

Dončić brojao do 27, ali Real ipak izgubio od Olympiakosa

Edmir Škorić

Košarkaši Olympiakosa su u derbiju 22. kola Eurolige gostovali u Madridu, pa su u sjajnom meču slavili sa 80:79.

Očekivano dobar meč bivših prvaka Evrope i pobjeda Olympiakosa u tijesnoj završnici nakon što je Realov posljednji napad, predvođen Lukom Dončićem, zakazao.

Grci su vodili 21:20 nakon prve četvrtine, a na poluvremenu su lakše disali, jer je bilo plus šest (45:39).

Olympiakos je i u trećoj dionici bio konstantno u prednosti, no u zadnjih 10 minuta Real uspijeva da preokrene i da povede i šest razlike, ali u završnici ostaje bez pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ni sjajni Luka Dončić sa 27 poena nije uspio spasiti poraza Real, baš kao niti Trey Thompkins sa 20 poena.

Georgios Printezis je bio junak crveno-bijelih sa 21 poenom i šest skokova, dok je Kyle Wiltjer ubacio 12, a Janis Strelnieks 11 poena, dok je Nikola Milutinov imao učinak od 12 skokova i osam poena. Zanimljivo da Vasilis Spanoulis nije ubacio nijedan poen za grčki tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.