Bavarci savladali Schalke

Lewandowski i Muller za novu pobjedu Bayerna

Bayern iz Minhena u posljednjem meču današnjeg programa Bundeslige savladao je Schalke na Allianz Areni.

Bavarci su pred svojim navijačima slavili rezultatom 2:1, a za trijumf su se pobrinuli Lewandowski i Muller, te tako uvećali prednost Bayerna na tabeli u odnosu na pratioce u Bundesligi.

Do prednosti Bayern je došao već u šestoj minuti. Slavlje domaćim navijačima je donio Lewandowski, a prednost je trajala sve do 29. minute, kada je stvari na početak vratio Di Santo.

Uspjeli su igrači Bayerna do odlaska na odmor ponovo doći do vodstva, tačnije u 36. minute, a ovoga puta u strijelce se upisao Muller.

Nastavak utakmice donosi jalove pokušaje na obje strane i želju gostujućih igrača da izbjegnu poraz, ali Bayern je uspijevao da kontroliše stvari na terenu i zadrži prednost.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 22. kolo:

Bayern - Schalke 2:1

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.