Ko je najviše uložio u igrački kadar?

Manchester City daleko ispred svih

Edmir Škorić

Manchester City je u trenutni igrački kadar uložio 878 miliona funti i po tom pitanju je daleko ispred svih.

Studije Instituta za nogometnu statistiku (CIES) pokazale su da je City uložio 878 miliona funti u trenutni roster, što je daleko najviše od svih klubova.

Iza je PSG sa 805 miliona funti, dok je Manchester United u igrače uložio 747 miliona funti.

Slijedi Barcelona sa uloženih 725 miliona funti, a onda daleko ispod Chelsea (592), Real Madrid (497), Liverpool (461), Juventus (448), Arsenal (403) i Everton (365).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, po ovome se da zaključiti ono što je i svakom laiku poznato - Englezi najviše troše, Italijani slabo, a čast Francuske spašava PSG. Real i Madrid nisu kao prije, no i dalje visoko kotiraju.

Zanimljivo da su među 20 klubova koji su najviše uložili u igrački kadar engleski uslovno rečeno manji timovi poput Southamptona i Crystal Palacea.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.