Guaridola: De Bruyne je zaslužio Zlatnu loptu

Belgijanac igra u životnoj formi

Guaridola: De Bruyne je zaslužio Zlatnu loptu

E. Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola smatra da je Kevin De Bruyne zreo za osvajanje Zlatne lopte.

City je nastavio da dominira u Premier ligi i da juriša prema tituli, koja je sada skoro pa završena stvar, pošto je Manchester United sinoć poražen u Newcastleu s 1:0.

Jedan od ključnih igrača Cityja je De Bruyne, rekorder po broju asistencija, glava i rep u igri Građana. Dvadesetšestogodišnjak je dao 11 golova uz 18 asistencija na svim takmičenja u ovoj sezoni.

"Nije samo u ovoj utakmici briljirao s asistencijama, on to radi kroz čitavu sezonu i teško je naći nekoga boljeg od njega u Evropi trenutno. Ali, da biste osvojili Zlatnu loptu morate osvojiti naslove, mnogo njih, posebno Ligu prvaka. Ukoliko to ne uspijete, teško da možete biti i nominovani za ovu nagradu", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od trenutka kada je u ljeto 2012. godine debitovao za Werder, De Bruyne je sakupio čak 77 asistencija, više i od Lea Messija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi