Kad Abramovič kaže ne...

Zbog čega Dortmund ne može kupiti Batshuayija na ljeto?

Endin Čaušević

Belgijski napadač Michy Batshuayi igra kao preporođen u posljednje vrijeme otkako je otišao na posudbu u Borussiju Dortmund.

U januarskom prelaznom roku u Chelseaju su odlučili da im je za ostatak sezone potrebniji nešto iskusniji napadač što je u prevodu značilo da više nema mjesta za Batshuayija. Belgijanac je otišao u Dortmund na posudbu do kraja sezone i već je na dva nastupa postigao tri gola.

Batshuayi je pokazao da se radi o sjajnom napadaču i da je Antonio Conte pogriješio što mu nije dao više prostora u Chelseaju i da ga se prelako odrekao. Međutim, belgijski napadač će se vratiti u londonski klub na kraju sezone jer Dortmund neće imati priliku da otkupi njegov ugovor iako bi to već sada uradili.

"Pokušali smo na sve načine kada smo pregovarali da u dogovor uključimo opciju da možemo na kraju sezone da ga kupimo. Chelsea jednostavno nije želio to, a kada Abramovič kaže ne onda je to zaista ne, bez obzira šta pokušate", rekao je izvršni direktor Dortmunda, Hans-Joachim Watzke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.