Conte, žrtva vlastitog uspjeha: Katastrofalan sam u nagovaranju kluba na nova pojačanja

Italijan o još jednom "propalom" prelaznom roku Chelseaja

Conte, žrtva vlastitog uspjeha: Katastrofalan sam u nagovaranju kluba na nova pojačanja

Antoniju Conteu se "trese stolica" zbog slabe forme Chelseaja, a italijanski stručnjak je posebno frustriran načinom na koji je njegov klub poslovao tokom zimskog prelaznog roka, pogotovo uzme li se u obzir da je i ljetos ostao bez nekoliko željenih pojačanja, uključujući Alexisa Sancheza, Alexa Sandra i Virgila van Dijka.

Nedostatak zvučnih pojačanja prouzrokovao je sukob Contea i čelnika kluba, a Italijan je možda i žrtva vlastitih uspjeha jer, kako kažen, čini ekipu boljom, pa je mu je teško ubijediti ljude u klubu da kupe nove igrače.

"Mislim da sam katastrofalan u ubjeđivanju kluba da kupuje igrače. Mislim da mogu dosta napredovati u tom pogledu... Moram dosta toga naučiti od drugih trenera. Trebao bih više razgovarati sa trenerima koji su vrlo dobri u nagovaranju klubova da troše novac na kupovinu vrhunskih igrača... Ipak, prelazni rok je tema koja je sada zatvorena", istakao je Conte, pa nastavio:

"Sada je najvažnije da budemo fokusirani i da prionemo na posao, da pokušamo dati sve od sebe do kraja sezone, kako ja tako i igrači... Moj zadatak je da unaprijedim svakog igrača, u svakom pogledu. I kada je riječ o mentalnom aspektu, o njegovoj želji, volji za borbom, ali i taktičkim stvarima. To je moj zadatak i mislim da sam dobar u tome."

"Iz vlastitog iskustva mogu reći da uglavnom dostignem najbolje moguće reazultate sa igračima koji su mi na raspolaganju... Mislim da sam tip trenera koji od igrača koji je 'šestica' (od 10) napravi 'osmicu', a od osmice desetku", poručio je Italijan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Conte se čak i našalio na svoj račun kada su mu novinari predložili da prestane "poboljšavati" igrače kako bi klub onda odlučio dovesti pojačanja.

"Niste prvi koji su mi to predložili" šaljivo je poručio Italijanski stručnjak.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi