Njegova druga ljubav

Mkhitaryan otkrio čime će se baviti kada završi karijeru

Endin Čaušević

Armenski fudbaler Henrikh Mkhitaryan prije nekoliko sedmica napustio je Manchester United i karijeru je nastavio u Arsenalu. 

Mkhitaryan je postao veoma interesantan medijima kada su saznali da je njegova majka predsjednica FS Armenije, dok njegova sestra radi u UEFA-i. Igrač Arsenala je uvijek sanjao da postane fudbaler, ali imao je rezervni plan u slučaju da mu to nije uspjelo.

"Istina je da je moja majka lider fudbala u Armeniji i da mi sestre radi u UEFA-i. S druge strane nije istina da sam se želio baviti atletikom kako neki govore. Drugi san, pored fudbala, mi je da postanem advokat i možda ću to uraditi kada završim karijeru", rekao je Mkhitaryan.

Mkhitaryan je ponikao u Pyuniku za koji je debitovao 2006. godine kada je imao svega 16 godina. Zanimljivo da je tri godine prije toga bio na probi u brazilskom Sao Paulu za koji su tada u omladinskim kategorijama igrali Oscar i Hernanes.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti