"Odbačeno dijete" se vraća u Arsenal?

Ozyakup na meti bivšeg kluba

"Odbačeno dijete" se vraća u Arsenal?

E. Čaušević

Arsenal je u januarskom prelaznom roku bio veoma aktivan na tržištu, ali čini se da Arsene Wenger još uvijek nije zadovoljan igračima koje ima na raspolaganju.

Engleski mediji objavili su danas da francuski stručnjak razmišlja o tome da u ekipu vrati igrača koje je "otjerao" 2012. godine u Bešiktaš. Riječ je o Oguzhanu Ozyakupu koji je u posljednje vrijeme skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama u dresu prvaka Turske.

Ozyakup je bio član Arsenala četiri godina kada je još 2008. godine stigao u akademiju ovog kluba. Međutim, ovaj 25- godišnji fudbaler nikada nije dobio pravu priliku, a Topnici su 2012. godine odlučili da ga prodaju za pola miliona eura.

Ipak, u posljednje vrijeme dosta se pričalo da će se Ozyakup vratiti u Arsenal i to čak u januaru za 14 miliona eura. Međutim, Wenger nije želio da žuri jer mu je jasno da će ovaj vezni fudbaler biti slobodan igrač na kraju sezone kada mu ističe ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ozyakup je za Bešiktaš odigrao 207 utakmica, postigao je 27 golova i osvojio je dvije titule prvaka Turske. Za reprezentaciju ove zemlje odigrao je preko 30 utakmica otkako je napustio Arsenal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi