Nijemac nakon Basela

Gundogan nakon visoke pobjede: Još mnogo stvari trebamo popraviti

Njemački vezni fudbaler Ilkay Gundogan smatra da on i saigrači moraju još dosta stvari popraviti, iako su večeras pregazili Basel u gostima sa 4:0 u okviru prvog meča osmine finala Lige prvaka. 

Gundogan je odigrao jedan od najboljih mečeva otkad je prešao u City, a bio je i strijelac dva pogotka. On je nakon meča rekao da je pobjeda njegove ekipe samo djelovala rutinska, a ustvari to nije bilo tako.

"Rezultat je možda bio savršen, ali kada je riječ o samoj igri, imamo još mnogo stvari da popravimo. Ovo je Liga šampiona i uvijek je teško. Nismo primili gol, a to je najvažnije poslije golova koje smo dali. Djeluje da je ovo bilo rutinski, ali zapravo je bilo napeto. Imao je i Basel šanse", rekao je Gundogan.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola poručio je da je ekipa ostvarila odličan rezultat.

"Skoro smo u četvrtfinalu, mada ćemo i revanš shvatiti ozbiljno. Gundogan je izvanredan fudbaler. Prošle sezone nam je mnogo nedostajao i zato smo sada sretni jer se vratio. Tek je februar mejsec, ali u Premier ligi smo u odličnoj situaciji, a ovdje smo skoro u četvrtfinalu. Već smo u jenom finalu (Liga kup), a u ponedjeljak možemo da prođemo u četvrtfinale FA Cupa. Idemo meč po meč", rekao je Pep.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.