Menalo od ljeta na Maksimiru

Šilić o transferu Menala: Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo

Talentovani 21-godišnji reprezentativac BiH Luka Menalo (22) jučer je i zvanično potpisao ugovor sa Dinamom.

Menalo je pažnju "modrih" skrenuo zahvaljujući odličnim igrama u dresu Širokog Brijega, ali i reprezentacije BiH, a sa zagrebačkim klubom je potpisao ugovor na pet godina.

U Zagreb će Menalo preseliti tek na ljeto, a do tada će ostati u Širokom Brijegu kojem će pomoći u pokušaju osvajanja šampionske titule.

"Proveli smo ugodan dan sa sportskim prijateljima u Zagrebu. Cijeli tok pregovora je tekao bez problema. Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo i Menalo je nakon obavljenih ljekarskih pregleda potpisao petogodišnji ugovor. Zadovoljni smo obavljenim poslom, kako mi iz kluba, tako i sam Luka", kazao je sportski direktor Širokog Brijega Dalibor Šilić po dolasku iz Zagreba i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kako je već poznato, on ostaje do kraja sezone na Pecari i bit će nam od velike pomoći na proljeće."

Menalo je ove sezone postigao devet pogodaka i podijelio četiri asistencije u 17 nastupa u Premijer ligi naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.