Zvanično: Luka Menalo potpisao za Dinamo!
Foto: GNK Dinamo

Još jedan reprezentativac BiH na Maksimiru

Zvanično: Luka Menalo potpisao za Dinamo! · Zvanično

Novopečeni "A" reprezentativac Bosne i Hercegovine Luka Menalo (22) od danas je i zvanično novi član Dinama iz Zagreba.

Talentovani Menalo se već neko vrijeme spominjao kao novi igrač "modrih", a u utorak u večernjim satima zagrebački klub je putem zvanične stranice potvrdio da je transfer realiziran.

"Drago mi je što sam potpisao ugovor za Dinamo. To je velik korak i poticaj za moju karijeru i silno se veselim početku priprema za sljedeću sezonu i dolasku u Zagreb. Svjestan sam očekivanja kluba i navijača Dinama i mogu obećati kako ću dati sve od sebe da ih ispunim," rekao je Menalo.

Bh. fudbaler se Dinamu obavezao na petogodišnju vjernost, a svom novom klubu će se priključiti tek na kraju sezone, budući da će u narednim mjesecima ostati član Širokog Brijega kao posuđen igrač.

Menalo je odavno bio želja Dinama, čiji su ga predstavnici u nekoliko navrata gledali na djelu, a kartu u jednom smjeru za Maksimir ovjerio je igrama na američkoj turneji u dresu reprezentacije BiH.

U ovoj sezoni Menalo je za Široki Brijeg odigrao 17 utakmica na kojima je postigao devet pogodaka, a tome je dodao i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi