Ide u Kinu?

Barca u iskušenju: Stigla bogata ponuda za Iniestu

Endin Čaušević

Španski veznjak Andres Iniesta prije nekoliko mjeseci produžio je ugovor s Barcelonom čime je prekinuo špekulacije da će na ljeto napustiti ovaj klub.

O Iniestinom odlasku špekulisalo se mjesecima, ali na kraju je ovaj veznjak produžio ugovor s Barcelonom i prema mišljenju mnogih karijeru će završiti u dresu jedinog kluba u karijeri. Međutim, španski mediji su prenijeli da još uvijek nije nemoguće da na kraju ove sezone Iniesta promijeni sredinu.

Katalonski Sport objavio je da jedan od najboljih veznjaka u posljednjih desetak godina ima na stolu bogatu ponudu iz Kine koju će teško odbiti. Naime, Tianjin Quanjian nakon Pata, Witsela i Modestea u svojim redovima želi i legendernog Iniestu.

Kineski klub je spreman platiti Barceloni čak 35 miliona eura za ovog 33-godišnjeg igrača i jasno je da ovu sumu katalonski klub teško može dobiti od nekog kluba iz Evrope. Ipak, u Barci su prepustili da Iniesta donese konačnu odluku oko toga da li želi ići u Kinu ili ostati na Nou Campu.

Protiv ovog transfera je Ernesto Valverde koji je prije nekoliko mjeseci vršio pritisak na čelnike Barce da daju Iniesti novi ugovor. Valverde vjeruje da je Iniesta i dalje jedan od najvažnijih igrača ove ekipe, te da ga ne smiju prodati bez obzira kakva ponuda došla.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.