Čudan zahtjev Argentinaca Barceloni

Čudan zahtjev Argentinaca Barceloni

E. Škorić

Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Claudio Tapia izjavio je u razgovoru za argentinsku televiziju TYC Sports kako je tražio od Barcelone da Lionel Messi manje igra na proljeće.

Argentinci gledaju prema Rusiji i Svjetskom prvenstvu, a sve se naravno u ovoj južnoameričkoj selekciji vrti oko Messija, pa je stoga važno Argentinskom nogometnom savezu da čarobnjak iz Rosarija bude zdrav i spreman za Mundijal.

"Nadam se kako će igrači na Svjetsko prvenstvo doći na istoj razini na kojoj su i sada. Sergio Aguero igra fantastično, a Messi je uvijek u vrhunskoj formi. Razgovarao sam s Messijem i rekao mu kako bi trebao voditi računa o sebi i igrati manje za Barcelonu", izjavio je Tapia.

Ipak, u Barceloni ne mare previše za zahtjevom AFA-e, štaviše, Messi je započeo 33 od 39 dosadašnjih utakmica Barce u ovoj sezoni i u gotovo svim takmičenjima nastupa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sviđalo se to Argentincima ili ne, Messi će do kraja sezone biti skoro pa neizostavan u mečevima Katalonaca, koji žele da osvoje La Ligu i na dobrom su putu, a isto tako i Kup Kralja, Ligu prvaka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi