FIFA odbila Neymarovu tužbu, Barcelona žestoko uzvraća

Sada oni tuže Brazilca

FIFA odbila Neymarovu tužbu, Barcelona žestoko uzvraća

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar prošlog ljeta odlučio je da napusti Barcelonu i za nevjerovatnih 222 miliona eura pređe u PSG. Međutim, saga oko Brazilca i Barcelone još uvijek traje nakon što je Neymar tužio katalonski klub.

Naime, prije nekoliko sedmica Neymar je potvrdio da je obavijestio FIFA-u o tužbi protiv Barcelone i da traži od Blaugrane dodatnih 40 miliona eura nakon što mu nisu isplatili 26 miliona eura za "lojalnost".

Neymaru je nekoliko dana pred odlazak u PSG na snagu stupio novi ugovor s Barcelonom koji je imao klauzulu da će dobiti 26 miliona eura za lojalnost, ali je odmah nakon par dana otišao u PSG.

Barcelona je nakon toga odbila da mu isplati navedeni novac jer su poručili da Neymar nije ispoštovao dogovor. Njegov otac se nije pomirio s tim i odlučili su tužiti Barcelonu i tražiti 40 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, FIFA je danas objavila da je ova tužba odbačena i da Barca nije dužna da plaća Neymaru navedenu klauzulu. Pored toga u katalonskom klubu odlučili su da uzvrate Brazilcu i najavili da žele nazad 75 miliona eura jer je Neymar prekršio ugovor dok je bio igrač Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi