Barcelona završila još jedan veliki transfer

Stiže Arthur iz Gremija

Barcelona završila još jedan veliki transfer

Endin Čaušević

Čelnici Barcelone u posljednjih nekoliko sedmica bili su veoma aktivni u januarskom prelaznom roku, ali prema svemu sudeći katalonski klub će uskoro objaviti još jedno novo pojačanje.

Iako je transfer rok završen u Barceloni nema pauze jer ljudi zaduženi za dovođenje novih igrača rade punom parom. Španski mediji prenijeli su danas da je Barcelona dogovorila još jedan transfer, odnosno da će na Nou Camp stići mladi brazilski fudbaler Arthur Melo.

Ovaj 21-godišnji igrač ponikao je Gremiju za koji je debitovao prije dvije godine. Arthur igra u veznom redu i mnogi smatraju da ga očekuje blistava karijera. Kako piše Mundo Deportivo, Barcelona i Arthur su se već dogovorili i čeka se još samo dogovor sa Gremijem oko visine obeštećenja.

Zanimljivo da Arthurova porodica posjeduje 20% njegovog ugovora, dok Gremio ima 60%. Ostalih 20% posjeduje Celso Rigo koji je finansirao Arthura dok je bio u omladinskim kategorijama. Gremio traži oko 30 miliona eura, ali Barca pokušava da smanji iznos jer je Arthur već pristao na uslove ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gremio će vjerovatno pristati na to, ali Arthur će u Barcu doći na kraju sezone u Brazilu, odnosno u januaru naredne godine što je uslov brazilskog kluba. Mnogi vjeruju da je Philippe Coutinho upravo zbog toga aplicirao za portugalsko državljanstvo kako bi oslobodio još jedno mjesto u ekipi za igrača koji nije iz EU.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi