Minimalan trijumf Rossonera

Milan rutinski do pobjede nad bezopasnom Sampdorijom

Milan je u pretposljednjoj utakmici 25. kola Serije A na svom San Siru savladao Sampdoriju rezultatom 1:0 i tako se bodovno poravnao sa večerašnjim rivalom na tabeli italijanskog prvenstva.

Rossoneri su odmah na startu utakmice nametnuli svoj tempo i početak je za njih bio i više nego obećavajući. Igrao se sedmi minut kada je dosuđen jedanaesterac, ali Rodriguez nije uspio matirati Viviana.

Samo šest minuta kasnije, Milan je došao u vodstvo. Na asistenciju Calabrije, Bonaventura je pogodio za 1:0 i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme ne donosi ništa novo. Milan je dominirao i stvarao prilike, a Sampdoria je bila potpuno bezopasna i može se reći da je večeras pala bez ispaljenog metka. Jedinu pravu priliku na utakmici gosti su imali u 90. minuti, kada je Caprari zamalo šokirao San Siro, ali je šutirao pored gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sampdoria i Milan sada imaju po 41 bod i nalaze se na šestom, odnosno sedmom mjestu Serije A nakon 25 kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.