Probili se na treće mjesto na tabeli

Frankfurt preokretom do pobjede protiv Leipziga

Endin Čaušević

Fudbaleri Frankfurta večeras su na domaćem terenu savladali Leipzig sa 2:1 u okviru 23. kola njemačke Bundeslige.

Početak meča odgođen je desetak minuta nakon što su domaći navijači napravili haos na tribinama jer su izrazili nezadovoljstvo što se meč igra u ponedjeljak, a ne vikendom. Utakmica za Frankfurt nije mogla gore početi nakon što su gosti poveli sa 1:0 golom Augustina.

Međutim, desetak minuta kasnije Frankfurt je poravnao na 1:1 kada je nakon asistencije Abrahama gol postigao Chandler. Četiri minut kasnije domaći su stigli do potpunog preokreta, a ovaj put mrežu gostiju zatresao je Kevin-Prince Boateng.

U nastavku utakmice gosti su pokušali doći do izjednačenja, imali su nekoliko dobrih šansi, ali na kraju je ostalo 2:1 za Frankfurt. Ovom pobjedom Frankfurt je došao na treće mjesto i ima 39 bodova, dok je Leipzig sada peti sa jednim bodom manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 23. kolo:

Frankfurt - Leipzig 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.