Leipzig rutinski protiv Augsburga

Bundesliga, 22. kolo:

Leipzig rutinski protiv Augsburga

RB Leipzig je u prvoj utakmici 22. kola njemačke Bundeslige ostvario pobjedu nad Augsburgom.

Sastav Ralpha Hasenhuttla je na Red Bull Areni slavio rezultatom 2:0, a pobjedom fudbaleri Leipziga su preskočili Bayer i sada su drugoplasirana ekipa Bundeslige s čak 15 bodova manje od Bayerna.

Domaći su poveli u 17. minuti kada je mrežu Augsburga zatresao Upamecano, a rezultat od 1:0 na semaforu je stajao sve do 70. minute. Tada je Keita udvostručio prednost Leipziga i postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Rezultat je mogao biti i ubjedljiviji, budući da je domaći tim imao nekoliko izglednih prilika, no izostala je realizacija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 22. kolo:

Leipzig - Augsburg 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi