Navijači odgodili početak utakmice u Frankfurtu

Smeta im što se meč igra ponedjeljkom

Navijači odgodili početak utakmice u Frankfurtu

E. Čaušević

Fudbaleri Eintracht Franckurta trenutno igraju na domaćem terenu protiv Leipziga u okviru 23. kola njemačke Bundeslige.

Utakmica na Commerzbank Areni je kasnila desetak minuta i mnogima nije bilo jasno šta se dešava u Frankfurtu. Međutim, mediji u Njemačkoj objavili su da su navijači domaće ekipe odgovorni što utakmica nije počela kada je trebala, te da su na taj način iskazali nezadovoljstvo.

Naime, navijači Frankfurta su bijesni što se ova utakmica igra u ponedjeljak navečer, te su poručili da se utakmice trebaju igrati vikendom, a ne radnim danima. Također, imali su i nekoliko transparenata za čelnike kluba, ali i čelne ljude Bundeslige.

"Ovo je postalo mnogo više od postizanja golova i osvajanja bodova. Fudbal je sada komercijala i ovo je samo jedna korak u tome. Ne želimo da se utakmice igraju radnim danima, želimo da naš klub igra vikendom kako je to normalno", poručili su navijači Frankfurta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi