Audi kao sponzor prednjači

Šta voze zvijezde Reala? Ronaldo i Modrić se ističu

Edmir Škorić

Audi je važan sponzor Real Madrida i većina prvotimaca kraljevskog kluba vozi upravo automobile poznatog njemačkog proizvođača.

Audi svake godine igračima Real Madrida dodijeli po jedan novi model, ali Cristiano Ronaldo i Luka Modrić na treninge dolaze u vlastitim automobilima.

Ronaldo se ističe od ostalih i vozi bijeli Mercedes AMG S65, dok Luka Modrić na treninge dolazi u Bentleyju vrijednom oko 170.000 funti.

Rezervni golman Kiko Casilla također nije ljubitelj Audija, pa se radije vozi u Porscheu Carreri GTS.

Za razliku od njih, ostatak momčadi poštuje klupske propise i u skladu sa sponzorskim ugovorom preferiraju razne Audijeve modele. Najčešće igrači voze Audi RS5 ili RS7.

Gareth Bale je pak izabrao Audi SQ7 TDI, a Sergio Ramos RS6 Quattro. Naravno, svaki od igrača slavnog kluba u garaži ima barem nekoliko skupocjenih automobila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.