Emotivni Ronaldo moli za pomoć: Teško je kao otac to gledati

Portugalac veliki humanitarac

Emotivni Ronaldo moli za pomoć: Teško je kao otac to gledati

E. Škorić

Već dugo traje izbjeglička kriza u Brumi i Mianmaru, a Cristiano Ronaldo moli za pomoć Rohingija.

Rohingija su arakanski muslimani kojima je mijanmarska vojska i budistički nacionalisti zapalili sela i oni mjesecima žive pakao.

Ronaldo kakav jest, čovjek koji ne može da zašmiri na probleme u svijetu i da sebično prešuti, odlučio je da pošalje apel za pomoć i spas djece i to tako što je na društvenim mrežama postavio fotografiju jednog oca u Brumi sa djetetom u naručju.

Portugalac je ambasador humanitarne organizacije "Save the Children" i učestvuje u spašavanju nedužne djece.

"Teško je kao otac vidjeti izbjegličku krizu i zanemariti patnju te djece. Oni trebaju našu brigu i podršku", rekao je Ronaldo, koji je donirao dobrovoljno stvari za mališane izbjegličkih porodica.

Oko 680.000 izbjeglica Rohingya trenutno se nalazi u logorima u Bangladešu nakon što su navodno prisiljene napustiti Burmu. Navodi se kako je burmanska vlada učestvovala u kampanji etničkog čišćenja protiv muslimana Rohingije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi