I Guardiola želi da dovede Emrea Cana

Edmir Škorić

Emre Can je od ljeta slobodan igrač, a osim Juventusa želi ga i Manchester City.

Can je odlučio da napusti Anfield po završetku sezone kada mu ističe ugovor, bez obzira što je u posljednje vrijeme bitna karika u timu Jurgena Kloppa.

Italijanski Juventus u svom stilu želi da dovede besplatno kvalitetno pojačanje i sa 24-godišnjakom vodi pregovore već mjesecima, ali Staroj dami planove kvari Manchester City.

Vjerovatno novi prvak Engleske želi da na ljeto pojača tim sa nekoliko igrača, a na listi Guardiolinih želja je Can, koji može da bira gdje da nastavi karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pepu također odgovara činjenica da je besplatan, ali je i svjestan da bi Can puno donio u njegov tim. Pored Cityja, Can je na radaru Real Madrida i Bayerna, ali Juve se i dalje smatra glavnim favoritom.

Njemački reprezentativac turskoj porijekla je za Liverpool u tekućoj sezoni u svim takmičenjima odigrao 30 mečeva i postigao je tri gola uz tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.