Žestoka kazna čeka Aguera: Argentinac se sukobio sa navijačem Wigana
Foto: Screenshot

Nakon poraza Cityja u osmini finala FA Kupa

Žestoka kazna čeka Aguera: Argentinac se sukobio sa navijačem Wigana

Ekipa Wigana je večeras priredila pravu senzaciju s obzirom da je eliminisala Manchester City iz FA Kupa. Wigan je, naime, na svom terenu savladao Građane sa minimalnih 1:0 i prošao u četvrtfinale ovog takmičenja.

City je, treba istaći, čitavo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje, jer je Delph pred odlazak na odmor zaradio direktan crveni karton, a Wigan je do pobjede došao zahvaljujući golu Grigga iz 79. minute.

Poraz od trećeligaša očigledno nije dobro "sjeo" fudbalerima i stručnom štabu Manchester Cityja, pa je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka bilo dosta burno na stadionu DW.

Naime, osim informacija da je došlo do naguravanja Guardiole i trenera Wigana na poluvremenu, sada se pojavio i snimak incidenta u kojem je učestvovao napadač Citya Sergio Aguero.

Na snimku se može vidjeti da je Aguero udario po licu jednog od navijača Wigana koji je utrčao u teren kako bi proslavio pobjedu svog tima, a Argentinac je očigledno bio "zainteresovan" za fizički obračun sa simpetizerima domaće ekipe, ali je veći sukob spriječen.

Ipak, vrlo je vjerovatno da će napadač Manchester Cityja biti sankcionisan od strane FA-a zbog svog poteza.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi