Trener Manchester Uniteda

Mourinho: Ne možemo dati šest golova Sevilli

Manchester United će večeras na Ramon Sanchez Pizjanu igrati protiv Seville prvi meč osmine finala Lige šampiona.

Crveni đavoli nose ulogu favorita i ukoliko je opravdaju izborit će plasman među osam najboljih timova Evrope. Da bi u tom uspjeli morat će najprije večeras napraviti rezultat koji bi im u velikoj mjeri olakšao posao u revanšu, a da to neće biti nimalo lagan posao svjestan je i trener Jose Mourinho.

"Ne mislim da možemo postići šest golova. Da biste to učinili, trebate imati Ronalda ili Messija u najboljoj formi. Također, Montella je Italijan, a treneri iz te zemlje vrlo dobro znaju kako da se organiziraju u odbrani", kazao je Mourinho i nastavio:

"O našoj odbrambenoj taktici u Engleskoj pričaju stručnjaci koji nisu nikada ni sjeli na klupu. Oni kažu da se defanzivci ne bi smjeli braniti i da bi vezni igrači trebali stalno napadati. To je moguće samo u Engleskoj s aktuelnom generacijom trenera", osvrnuo se na kritike Portugalac.

Susret Seville i Manchester Uniteda na Sanchez Pizjuanu igra se večeras od 20:45 sati,

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.