Argentinac sinoć konačno pronašao put do mreže Plavaca

Chelsea "ne leži" Messiju, ali šta tek reći za Ronalda?

Lionel Messi je nakon 730 minuta konačo uspio postići gol protiv Chelseaja u sinoćnjem remiju (1:1) u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Stamford Bridgeu.

Nakon osam "sušnih" duela protiv londonskih Plavaca, petostruki osvajač Zlatne lopte je sinoć konačno uspio poslati Courtoisa u pogrešnu stranu i smjestiti loptu u mrežu.

S obzirom da je svim poznato o kakvom se fudbalskom virtuozu radi, pomalo nevjerovatno zvuči podatak da je Messiju bilo potrebno čak 30 šuteva na gol i devet utakmica da se upiše u strijelce protiv Plavaca.

Iako je fudbalsku javnost zaintrigirala Messijeva loša "historija" sa Plavcima, još veće je iznenađenje statistika njegovog "vječitog rivala" Cristiana Ronalda u duelima protiv Chelseaja.

Naime, Portugalac je također samo jednom zatresao mežu Chelseaja, a odigrao je čak 15 utakmica protiv aktuelnog prvaka Engleske. Zaista začuđujuća statistika uzme li se u obzir da je Ronaldo bio prava noćna mora za protivnike u Premier ligi dok je nosio dres Manchester Uniteda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.