Foto: EPA

Odluka na ljeto

Na Wandi je da izabere: Tri su opcije za Icardija

Midhat Šljivak

Argentinac Mauro Icardi (25) nalazi se na raskrsnici karijere.

Sjajni napadač konstantno se povezuje sa odlaskom iz ekipe Intera, a naredno ljeto će za njega donijeti velike izazove.

Icardi na stolu ima tri ponude i izvjesno je da će od naredne sezone nositi dres jedne od ovih ekipa. Prva opcija je svakako ostanak u Interu, ali će rukovodstvo Nerazzurra morati značajno da mu poveća platu.

Ako do dogovora sa aktuelnim timom ne dođe, to spremno čekaju Real Madrid i PSG. Oba tima su spremna izdvojiti 110 miliona eura za Icardija uz godinišnju platu od devet miliona eura, koliko se traži od Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Glavni pregovarač je njegova supruga Wanda. Ona će očigledno biti ta koja će donijeti konačnu odluku, iako bi Mauro najradije ostao na Giuseppe Meazzi.

Dres tima iz Milana 25-godišnji napadač nosi od 2013. godine, a u 170 nastupa postigao je 96 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.