Neymar na Old Traffordu? Sponzori priskaču u pomoć Unitedu

Crveni đavoli namjeravaju nadmašiti ponudu Real Madrida

Neymar na Old Traffordu? Sponzori priskaču u pomoć Unitedu

Manchester United je navodno spreman "staviti na stol" sve što ima kako bi nadvisio ponudu Real Madrida i doveo Neymara na Old Trafford, naravno ukoliko Parižani pokažu bilo kakvu naznaku da žele prodati svoju najveću zvijezdu.

Već neko vrijeme kruže glasine da je Brazilac sve više i više frustriran "životom" u PSG-u, te da je nezadovoljan manjkom konkurencije u francuskoj Ligue 1, što bi moglo prouzročiti neuspjeh Parižana u lovu na titulu osvajača Lige prvaka.

Neymar se zbog toga već neko vrijeme povezuje sa povratkom u La Ligu, s tim što se kao njegova nova destinacija pominje Real Madrid. Navodno su Kraljevi spremni već na ljeto uputiti ponudu za Neymara koja bi premašila i 222 miliona eura, za koliko je Brazilac ljetos stigao u PSG iz Barcelone.

Španski Don Balon tako navodi da bi PSG mogao pustiti Neymara za oko 250 miliona eura, što ipak predstavlja određeni profit u odnosu na novac koji su za njega izdvojili proteklog ljeta. Uprkos ovakvim špekulacijama, iz PSG i dalje čvrsto stoje iza toga da Neymar neće napuštati Park prinčeva.

Međutim, isti navodi iz španskih medija sugerišu da će Manchester United pokušati nadmašiti Realovu ponudu, ukoliko Brazilac bude "dostupan" za transfer, a Crveni đavoli će u pokušaju angažovanja Neymara imati i pomoć svog sponzora, proizvođača automobila Chevroleta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, ovaj div automobilske industrije se želi probiti na azijsko tržište, a čelnici "brenda" smatraju da bi im Neymarov dolazak u ekipu na čijim dresovima se nalazi logo Chevroleta bio od velike pomoći u takvim namjerama.

Navodno su u Chevroletu već isplanirali nekoliko marketinških kampanja sa Neymarom u glavnoj ulozi, a iz ove kompanije žele izdašno, financijski, pomoći Unitedu u realizaciji njegovog transfera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi