Pešićeva Barca ponižena za sva vremena

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida osvetili su se za nedavni poraz od Barcelone u finalu Kupa Kralja, pa su u meču Eurolige samljeli Katalonci.

Real je, da stvar bude još bolnija za Svetislava Pešića i njegove igrače, gostovao u Kataloniji i na kraju je u 23. kolu Eurolige i to bez pravog Luke Dončića, slavio sa 101:74.

Poslije 10 minuta igre Kraljevi su vodili 30:13 i tu je zapravo bilo jasno šta čeka nemoćnog domaćina, koji je na poluvremenu također gubio sa 17 razlike (52:35).

U nastavku je Real dodatno povećao prednost i na kraju došao do 14. pobjede, pa se zadržao u gornjem dijelu tabele, dok je Barca pretposljednja i bez šansi da zaigra u play-offu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jaycee Carroll je ubacio 18 poena u trijumfu Reala, Anthony Randolph je dodao 16, Felipe Reyes 13, Facundo Campazzo 11, a po 10 Fabien Causeur i Gustavo Ayon.

Što se Barce tiče, po 11 su ubacili Thomas Heurtel i Sasha Vezenkov, a po 10 Adam Hanga i Petteri Koponen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.