1. HNL, 23. kolo

Hajduk "pao" na Poljudu, Delić donio pobjedu Slavenu

Hajduk je nakon zimske pauze odlično startao u nastavku HNL-a, pobjedama nad Cibalijom i Dinamom, ali je danas kiksao na svom terenu. Neočekivano, čitav plijen sa Poljuda je odnio Slaven Belupo koji je upisao minimalnu pobjedu (0:1).

Domaći su ipak prvi zaprijetili. Fomitschow je u 6. minuti pokušao iskosa, ali nije uspio savladati golmana Slavena. Tri minute kasnije Slaven je mogao do vodstva, ali je Doležal promašio gol sa nekoliko metara.

Nakon ove prilike za Slaven uslijedio je period bez većih uzbuđenja, ali je u samom finišu prvog dijela gostujuća ekipa ponovo bila veoma blizu vodstva. Ovaj put je malo nedostajalo da kapiten Hajduka Nižić pospremi loptu u vlastitu mrežu, ali je lopta ipak prošla malo pored gola domaćih.

Slaven je do vodstva stigao u 71. minuti. Kitanovski je uputio odličan centaršut, a Delić sjajno pogodio za 0:1 i veliki šok domaćih navijača na Poljudu. Nedugo nakon Delićevog gola Hajduk ostaje sa desetoricom pošto je Ohandža nepromišljeno udario Kitanovskog u 73. minuti.

Hajduk je pokušavao doći barem do jednog boda, ali je na kraju Slaven ipak uspio doći do velike pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.