Slavenovo veliko pojačanje: Od Lige prvaka do Koprivnice

Mendy stiže u HNL

Slavenovo veliko pojačanje: Od Lige prvaka do Koprivnice

E. Škorić

Slaven Belupo dovodi novo pojačanje i to sa iskustvom igranja mečeva u grupnoj fazi Lige prvaka.

Jean-Philippe Mendy je napadač koji ima 31 godinu i visok je 193 centimetra, a u redove hrvatskog prvoligaša stiže sa bogatim iskustvom.

Nekadašnji igrač Chenoisua, Dinama iz Bukurešta, Petrolulua, SPAL-a, Maribora, Shijiazhuanga i Beniyasua iz Emirata svojevremeno je nastupao protiv Chelseaja u dresu Mariborčana.

U Slavenu su kazali da se radi o velikom igraču, ali da ne smiju previše govoriti dok se transfer i zvanično ne dogodi, a navodno je samo pitanje trenutka kada će Mendy potpisati za Koprivničane.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U dresu Maribora Mendy je odigrao 122 utakmice i postigao je 42 gola, te je osvojio dva naslova prvaka Slovenije, Superkup i Kup Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi