Pogledajte nove bolide

Formula 1 se vraća: Timovi predstavili svoje adute za novu sezonu

Endin Čaušević

Ljubitelji najbržeg cirkusa na svijetu Formule 1 s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone, a testiranje novih bolida će uskoro početi pred prvu utrku u sezoni za Veliki nagradu Australije.

Vozači su imali zimsku pauzu da napune baterije za novu sezonu, dok dizajneri nisu imali vremena za gubljenje jer su ekipe punim pogonom spremale nove bolide.

Ekipe su nedavno predstavile svoje bolide na zvaničnim promocijama, a sada ih očekuju mnoga testiranja pred utrku u Australiji. U novoj sezoni sigurno nas očekuje mnogo uzbuđenja, a titulu će braniti vozač Mercedesa, Lewis Hamilton.

Jasno je da ćemo i ove godine gledati glavnu borbu između Mercedesa i Ferrarija, a šansu iz pozadine za neko iznenađenje tražit će druge ekipe. U nastavku možete pogledati sve nove bolide za sezonu pred nama u Formuli 1.

Martini Williams Mercedes FW41

Novi bolid Williamsa za nastupajuću sezonu Formule 1.

Haas F1 VF-18

Novi bolid za ovu sezonu predstavio je i tim Haasa.

Aston Martin Red Bull RB14

Red Bull je također predstavio bolid za novu sezonu, a zvanične boje ove ekipe će biti uskoro poznate.

Alfa Romeo Sauber C37

Bolid za novu sezonu prestavio je i Sauber.

Renault R.S.18.

Novi bolid Renaulta je dobio velike pohvale što se tiče dizajna.

Mercedes W09

Aktuelni prvaci novi bolid predstavili su na legendarnom Silverstoneu. Dizajn izgleda odlično, ali mnogi se pitaju kakvi zvijer kriju ispod.

Ferrari F1 SF71H

Od Ferrarija se ove sezone mnogo očekuje, a fanovi italijanske ekipe nadaju se da će se titula konačno vratiti u njihove redove. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.