Poseban dizajn za Kariusa, Van Dijk dobio "običnog" Mercedesa

Počastili njemačkog golmana

Poseban dizajn za Kariusa, Van Dijk dobio "običnog" Mercedesa

E. Čaušević

Njemački golman Loris Karius očito uživa u životu u Liverpoolu nakon što mu je Jurgen Klopp ukazao povjerenje i dao mjesto prvog golmana u ekipi s Anfielda.

Karius je nedavno iz prve ekipe istisnuo Simona Mignoleta, ali nije previše oduševio navijače svojim partijama na golu Redsa. Jasno je da se 24-godišnji golman već navikao na život u Liverpoolu, ali vožnja lijevom trakom očito još nije savladana.

Ovaj golman je od Mercedesa dobio automobil koji je dizajniran samo za njega, odnosno dobio je nekoliko izmjena unutar i van automobila. Mercedes G-Klase kojeg posjeduje Karius je jedinstven jer se njegov potpis nalazi na sjedištima, a umjesto legendarnog znaka Mercedesa tu je znak u njegovu čast "1K".

Ipak, mnogi su odmah zapazili da je mjesto vozača u njegovom Mercedesu i dalje s lijeve strane, dok su automobili u Engleskoj suprotni od toga. Automobil iste marke posjeduje i Virgil van Dijk, ali holandski fudbaler nema "povlašten" dizajn na 90.000 funti vrijednom automobilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi