Navijači bojkotuju meč

Dortmundov "Žuti zid" nikad nije izgledao tužnije

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras igraju na domaćem terenu protiv Augsburga u okviru 24. kola njemačke Bundeslige.

Prije sedam dana u istom terminu igrao se meč Frankfurta i Leipziga koji je odgođen nekoliko minuta kada su navijači domaćeg tima zasuli teren teniskim lopticama. Oni su pokazali protest zbog toga što se utakmica igra radnim danom i poručili su da su protiv komercalizacije ove lige.

Slična scena desila se večeras i u Dortmundu gdje je Borussia ugostila Augsburg. Ovaj meč je počeo kada je i planirano, ali ni ovaj put nije moglo bez protesta. Naime, čak 15.000 navijača Dortmunda iz bojkota nije željelo da dođe na utakmicu.

Tako su i navijači ovog tima pokazali da su izričito protiv igranja utakmica radnim danima, odnosno ponedjeljkom. Njemački mediji prenose da legendarni Dortmundov "Žuti zid" nikad nije izgledao tužnije, a fotografije s lica mjesta to potvrđuju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored legendarne tribine ni na ostatku stadiona nije baš bajna posjeta. Jasno je da utakmica Borussije Dortmund u zadnjih deset godina nije bila ovako slabo posjećena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.