Kolašinac spasio Arsenal katastrofe, Borussia se spasila u finišu
Velika uzbuđenja viđena su na Emiratesu u Londonu (Foto: EPA)

Evropska liga, 1/16 finala

Kolašinac spasio Arsenal katastrofe, Borussia se spasila u finišu

Midhat Šljivak

Da je na suprotnoj strani bila barem malo jača ekipa, londonski Arsenal ne bismo gledali u osmini finala Evropske lige. I bez toga Topnici su se večeras na Emiratesu izblamirali i poraženi su od švedskog Ostersundsa rezultatom 1:2.

Srećom po tim Arsenea Wengera u London su donijeli tri gola prednosti iz prvog meča (0:3), ali ih je Ostersund u samo 23 minute šokirao. Golovima Aiesha i Seme gosti su stigli do 0:2 i potpuno su se vratili u ovaj duel.

Međutim, jedna greška ih je na kraju koštala. Samo što je počelo drugo poluvrijeme grešku odbrane švedskog tima koristi bh. reprezentativac Sead Kolašinac i pogađa za smanjenje rezultata 1:2.

Hrabri Ostersunds do kraja nije uspio da dođe do čuda. Imali su međutim još nekoliko fantastičnih šansi, ali je ostalo 1:2. Gosti su stigli do pobjede koju će dugo pamtiti, ali Arsenal ide dalje.

Zanimljiv obračun u Reggio Emiliji imali su Atalanta i Borussija iz Dortmunda. Meč je završen neriješenim rezultatom 1:1 i gosti slave prolaz dalje.

Atalanta je povela u 11. minuti golom Toloija, ali usprkos velikom broju šansi na obje strane, promjena rezultata viđena je tek u 83. minuti. Prolaz Borussiji je donio Schmelzer golom za konačnih 1:1 u 83. minuti.

Salzburg će također igrati u osmini finala Evropske lige. Večeras su na svom terenu pobijedili Real Sociedad sa 2:1, što im je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Milan je pobjedom od 1:0 potvrdio prolaz protiv bugarskog Ludogoretsa, a prolaz dalje ostvarili su Athletic Bilbao, te Marseille.

Evropska liga, 1/16 finala:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Arsenal - Ostersunds 1:2 (3:0)
Milan - Ludogorets 1:0 (3:0)
Atalanta - Borussia Dortmund 1:1 (2:3)
Athletic - Spartak 1:2 (3:1)
Braga - Marseille 1:0 (0:3)
Salzburg - Real Sociedad 2:1 (2:2)

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi